Leren bij Praxis

Bij Praxis zijn de medewerkers de sleutel tot het succes. Met hun vakkundigheid kunnen wij ons onderscheiden van de concurrent. Het spreekt dus voor zich dat wij talent stimuleren en onze medewerkers ondersteunen met een breed pakket aan opleidingen. En uiteraard is Praxis een erkend leerbedrijf. Dus ook voor een stage of leerbaan ben je bij ons aan het juiste adres!
leren bij Praxis

Volop interne mogelijkheden

Van een uitgebreid en op maat gesneden introductieprogramma tot en met beroepsopleidingen en managementtrainingen, voor elke functie is een passend opleidingsaanbod beschikbaar. Dat doen we omdat we willen dat het voor jou een gewoonte is om bezig te zijn met jouw ontwikkeling. Niet alleen omdat het goed is voor Praxis, maar vooral ook omdat het goed is voor jou zelf. Onze opleidingen bieden we aan via ons eigen platform: de Praxis Academy. Zo geven wij vorm aan een leven lang leren in de praktijk. 

Als je in onze winkel gaat werken ga je de vakopleiding 'Doe-het-zelf' volgen en kun je deelnemen aan praktijktrainingen, waarin je zelf aan de slag gaat om iets te maken. Dit geeft je de vakkennis die je nodig hebben om onze klanten goed te helpen en adviseren bij het maken. Vakkennis maakt je werk leuker. Het geeft je zelfvertrouwen en vergroot je loopbaanmogelijkheden.

Praxis is een erkend leerbedrijf

Praxis wil een excellent leerbedrijf zijn. Daarom sloten we in 2017 als derde retailer in Nederland een samenwerkingsovereenkomst met SBB. Samen werken we aan voortdurende professionalisering van de stages en leerbanen in onze winkels.

Duale hbo opleiding
Bij Praxis bieden we talent graag de mogelijkheid om intern door te groeien. We zijn er trots op dat veel van onze winkelmanagers binnen de eigen organisatie zijn opgeklommen. Daarbij ondersteunen we met onze mbo-opleidingen en managementtrainingen. En kun je doorgroeien naar winkelmanager, dan bieden we ook de mogelijkheid een duale hbo-opleiding te volgen. Alles om jou, en Praxis, succesvol te maken!

Mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs

Mbo
Volg je een mbo-opleiding en ben je op zoek naar een leerbaan of stageplaats? Dan ben je bij Praxis aan het juiste adres! Al onze winkelvacatures van 20 uur of meer zijn in te vullen als bbl-baan en Praxis biedt leuke en afwisselende stages voor mbo-studenten Handel, Logistiek en Groen. Wij geven je graag de mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk. Als volwaardig lid van het team, met ervaren collega’s en professionele praktijkopleiders die het leuk vinden hun kennis over te dragen aan jou. 

Hbo of wo
Ben je hbo of wo- student? Op het hoofdkantoor bieden wij diverse stages en afstudeeropdrachten aan op het gebied van Finance, IT en HR.  

Wij hebben onze eigen mbo-opleiding

Je loopbaanmogelijkheden vergroten is ook een van de doelstellingen van onze Praxis mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4. We hebben hiervoor een eigen bedrijfsopleiding. Al meer dan 1.000 Praxis-medewerkers studeerden af en behaalden een landelijk erkend mbo-diploma. En niet zelden stroomden ze daarna door naar een leidinggevende functie in een van onze winkels. Wij geloven in onze medewerkers en ondersteunen je graag in jouw ontwikkeling. Daarom zijn wij ook bereid om jouw opleidingen bij Praxis volledig te vergoeden. Jij doet je best voor ons, wij doen ons best voor jou!
leren bij Praxis
Blijf ontwikkelen
Volg de opleiding om de expert te worden die je wil zijn!
Blijf groeien
Wij steunen talent en geven je alle kansen!
Word deel van de familie
Je staat nooit alleen. Wij staan achter jou!