Over onze organisatie

Mensen helpen bij het maken: dat doen we al sinds 1978. In dat jaar openden we onze eerste winkel in Venlo. Nu zijn we uitgegroeid tot een van de grootste bouwmarkten in Nederland. Ruim 98% van de Nederlanders kent Praxis. Daar zijn we trots op! In 1997 openden we als eerste bouwmarkt in Nederland een Megastore. Sindsdien hebben we al vele megastores meer geopend waarvan een groot aantal ook een tuincentrum heeft. Voor de kleine klussen is er ook de Praxis City, deze zijn gevestigd in het centrum van grote steden. En we zijn nog niet klaar! Praxis blijft nog steeds nieuwe winkels openen. Met ruim 5.700 medewerkers werken we elke dag hard om te zorgen dat we onze klanten helpen bij het maken.

Informatie over solliciteren bij Praxis/ Maxeda DIY Group

Op dit moment ondervinden we wereldwijd de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Ook bij Praxis/Maxeda passen we ons aan deze situatie aan en daardoor verloopt solliciteren bij Praxis/Maxeda net iets anders. Uiteraard doen we ons uiterste best om jouw sollicitatieprocedure zo goed mogelijk door te laten gaan.

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen rondom solliciteren bij Praxis/Maxeda in de huidige situatie. Uiteraard houdt Praxis/Maxeda de berichtgeving en de maatregelen omtrent COVID-19 nauwgezet in de gaten en volgen we altijd de richtlijnen van het RIVM. Heb je andere vragen rondom je sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met je contactpersoon.

Wordt er nog geworven en accepteert de organisatie nog sollicitaties?
Zowel in onze winkels als op ons hoofdkantoor worden nieuwe collega’s gezocht en aangenomen. Ons vacatureaanbod is altijd actueel en terug te vinden op www.werkenbijpraxis.nl/vacatures

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er op dit moment uit?
Voor zowel onze winkels als hoofdkantoor geldt dat de sollicitatiegesprekken door gaan maar dan in aangepaste vorm. Normaal vinden de sollicitatiegesprekken plaats in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten en de Winkelmanager en/of hiring manager. Omdat dit door de coronamaatregelen niet mogelijk is bieden wij digitale alternatieven, we werken hierin voornamelijk met Teams (Microsoft Office) en Cammio. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek neemt de contactpersoon van de winkel of hoofdkantoor rechtstreeks contact met je op om samen tot een passende en werkende oplossing te komen. Wel streven we er naar om in de eindfase een fysieke ontmoeting te regelen. Bedankt voor je begrip in deze uitzonderlijke situatie.

 

 

Praxis als onderdeel van Maxeda DIY Group

Praxis is onderdeel van de Maxeda DIY Group. Maxeda DIY Group is de grootste doe-het-zelf retailer in de Benelux met Praxis-winkels in Nederland en Brico- en BricoPlanit-winkels in België en Luxemburg. Deze winkelketens worden vertegenwoordigd door 345 winkels, zowel in eigendom als in franchise. De meeste winkels hebben vloeroppervlaktes van 3.000 m² tot 5.000 m². Maxeda DIY Group heeft meer dan 7.000 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer 60% in de Nederlandse winkels en op het hoofdkantoor in Amsterdam werkt. Alle winkels samen hebben ruim 1 miljoen m² winkeloppervlakte en ontvangen elke week meer dan 1.5 miljoen klanten in de winkel en online.

Wanneer je solliciteert op een functie op ons hoofdkantoor is de kans erg groot dat je gaat werken voor de verschillende merken van Maxeda en niet alleen voor Praxis.

Lorem ipsum

Strategie van Maxeda

De strategie van Maxeda is gericht op het leven van de klant makkelijker maken. We zetten ons in om alles te simplificeren voor de klant, zowel in de winkels als online. Met de strategie ‘Make it Easy’ willen we het makkelijker maken voor onze makers middels vijf groeimotoren (Store, Product, People, Digital en Home), zodat wij een naadloze omnichannel-klantervaring kunnen creëren en top-of-mind worden bij DHZ-klanten in de Benelux. Onder de groeimotoren vallen verschillende projecten en initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen en verhuren van zonnepanelen (Home), het vernieuwen van winkels (Store), een online leeromgeving (People), het introduceren van een nieuw eigen merk verf (Product) en het uitbreiden van het aantal online bestellingen via het distributiecentrum (Digital). 

Wil je weten wat Maxeda DIY Group in 2019 heeft geïnitieerd volgens de ‘Make it Easy’ strategie? Klik dan hier om het jaarverslag te bekijken.

Corporate movie: we zijn er voor alle Makers!

In deze video leggen we je uit hoe Maxeda als organisatie in elkaar zit. Want naast Praxis zijn ook Brico en Brico-Plan-IT in België en Luxemburg onderdeel van onze organisatie. In deze video kom je meer te weten over onze mensen, winkels en ons assortiment.

De cultuur binnen Praxis

Als je bij Praxis komt werken betekent dit dat je onderdeel wordt van de familie. Je komt in een warm bad terecht waarin alles in het werk wordt gesteld om jou zacht te laten landen. We willen graag dat je succesvol bent en dat jij op jouw beurt weer anderen helpt succesvol te zijn. We doen dit door je opleidingen aan te bieden maar zeker ook door je op de werkvloer te helpen om je te ontwikkelen tot je beste zelf. We zijn er voor de makers ... en voor elkaar!

Online als focus

Praxis opent niet alleen steeds meer winkels, ook online worden er grote stappen gemaakt. Onze focus op e-commerce zorgt een online groei en nieuwe interessante functies binnen onze online marketing, product content, e-supply chain en IT teams. Als onderdeel van deze teams bij Praxis draag je bij aan de realisatie van de meest complete omnichannel klantervaring en het grootste doe-het-zelf assortiment binnen Nederland. Zo willen we de grootste online retailer worden binnen de DIY markt.

Onze cultuurwaarden

Binnen Praxis helpen we elkaar. Als een familie die altijd voor elkaar klaarstaat. Dus zijn we er voor die collega die ons nodig heeft. En vragen we gewoon om hulp als we er zelf even niet uit komen. Want samen weten we meer, samen kunnen we meer. En samen kunnen we makers beter helpen.

Onze waarden zijn voor ons belangrijk! We stellen ons open, actief en positief op naar onze klanten en zeker ook naar elkaar!