Over onze organisatie

Mensen helpen bij het maken: dat doen we al sinds 1978. In dat jaar openden we onze eerste winkel in Venlo. Nu zijn we uitgegroeid tot een van de grootste bouwmarkten in Nederland. Ruim 98% van de Nederlanders kent Praxis. Daar zijn we trots op! In 1997 openden we als eerste bouwmarkt in Nederland een Megastore. Sindsdien hebben we al vele megastores meer geopend waarvan een groot aantal ook een tuincentrum heeft. Voor de kleine klussen is er ook de Praxis City, deze zijn gevestigd in het centrum van grote steden. En we zijn nog niet klaar! Praxis blijft nog steeds nieuwe winkels openen. Met ruim 5.700 medewerkers werken we elke dag hard om te zorgen dat we onze klanten helpen bij het maken.

Praxis als onderdeel van Maxeda DIY Group

Praxis is onderdeel van de Maxeda DIY Group. Maxeda DIY Group is marktleider in de Doe-Het-Zelf markt in de Benelux met medewerkers verspreid over Praxis, Brico en Plan-it. Alle medewerkers van Maxeda DIY Group hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden. Wij allen, in de hele organisatie, werken samen volgens onze filosofie: Building the Best voor onze medewerkers en onze klanten. Een filosofie die zowel klanten als medewerkers centraal in het hart van het bedrijf plaatst en ‘teamwork’ en dienstbaarheid vooropstelt. Wanneer je solliciteert op een functie op ons hoofdkantoor is de kans erg groot dat je gaat werken voor de verschillende merken van Maxeda en niet alleen voor Praxis.

Corporate movie: we zijn er voor alle Makers!

In deze video leggen we je uit hoe Maxeda als organisatie in elkaar zit. Want naast Praxis zijn ook Brico en Plan-IT in Belgie onderdeel van onze organisatie. In deze video kom je meer te weten over onze mensen, winkels en ons assortiment.

De cultuur binnen Praxis

Als je bij Praxis komt werken betekent dit dat je onderdeel wordt van de familie. Je komt in een warm bad terecht waarin alles in het werk wordt gesteld om jou zacht te laten landen. We willen graag dat je succesvol bent en dat jij op jouw beurt weer anderen helpt succesvol te zijn. We doen dit door je opleidingen aan te bieden maar zeker ook door je op de werkvloer te helpen om je te ontwikkelen tot je beste zelf. We zijn er voor de makers ... en voor elkaar!

Online als focus

Praxis opent niet alleen steeds meer winkels, ook online worden er grote stappen gemaakt. Onze focus op e-commerce zorgt een online groei en nieuwe interessante functies binnen onze online marketing, product content, e-supply chain en IT teams. Als onderdeel van deze teams bij Praxis draag je bij aan de realisatie van de meest complete omnichannel klantervaring en het grootste doe-het-zelf assortiment binnen Nederland. Zo willen we de grootste online retailer worden binnen de DIY markt.

Onze cultuurwaarden

Binnen Praxis helpen we elkaar. Als een familie die altijd voor elkaar klaarstaat. Dus zijn we er voor die collega die ons nodig heeft. En vragen we gewoon om hulp als we er zelf even niet uit komen. Want samen weten we meer, samen kunnen we meer. En samen kunnen we makers beter helpen.

Onze waarden zijn voor ons belangrijk! We stellen ons open, actief en positief op naar onze klanten en zeker ook naar elkaar!